onsdag 25 juni 2014

Grädde ”utan allt”

Jag har slutat att försöka efterlikna vispgrädde utan gör helt enkelt något annat gott istället. Jag använder oftast Blue Dragon Coconut Cream UHT när grädden inte kommer att hettas upp, tex i och till bakverk. Produkten tål upphettning men återfår inte fast form efteråt. Vid upphettning blir den som vilken kokosmjölk som helst. Vilket är himla bra när all annan kokosmjölk är slut!

Ingredienser till kokosgrädde


1 paket Blue Dragon Coconut Cream (Krämig kokosmjölk) 250 ml tetra pack
1-2 msk socker
1-2 tsk vaniljsocker


Rör ihop de mindre mängderna med sked eller gaffel. Smaka av och tillsätt eventuellt mer efter smak. Till barn gäller troligen, ju sötare desto bättre! Placera i kylen, en timme före servering, för bästa resultat.

Innehåller


Kokosnötextrakt (78%), vatten, emulgeringsmedel: E471, stabiliseringsmedel: E466. 
Obs, kontrollera alltid på förpackningen!



Tips

  • Produkten bör gå att ersätta med någon risbaserad ersättningsprodukt tex Soyatoos Rice whip på sprayburk (innehåller baljväxter) eller på tetra. Soyatoo har även en Cocos whip. Dessa produkter innehåller inte soja, trots namnet. 
  • Knepet är att ha produkten i skafferiet innan man blandar, och sedan i kylen någon timme innan servering eller spritsning. Spara ändå alltid en i kylen för mer spontana behov!
  • Jag köper min på ICA Maxi, vilket betyder att alla ICA-butiker kan ta in den ifall de är tillmötesgående.
  • Till barn är det ingen idé att lyxa till det med äkta vanilj. Mina bara tittar skeptiskt och undrar vad de bruna fläckarna är för något...

Varningar

  • Produkten kan inte ersättas med annan kokosgrädde, i alla fall inte utan att reda den först.
  • Vaniljsocker blir beskt om man överdoserar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar om du gillade inlägget. Det gör det roligare att fortsätta lägga upp dem.