torsdag 17 juli 2014

Lovemore Kakor utan vete, glukossirap, guar mfl, mjölk och soja

När vi fick börja med ägg blev delar av Lovemores sortiment ett trevligt tillskott. För allergiker är de bästa alternativen Shortcake fingers och Digestive Bisquits. De är fria från gluten, vete och mjölk samt utan soja, sojalecitin och glukossirap i innehållsförteckningen. Lovemores produkter har blivit lätta att få tag på i vanlig livsmedelsaffär på glutenfri-hyllan.

Ingredienser Digestive Bisquits
Majsstärkelse, rismjöl, margarin (vegetabiliskt fett, vegetabilisk olja, vatten, citronjuice), ljus sirap, potatisstärkelse, socker, palmolja, riskli, hirs, jäsmedel: E450, E501; torkat ägg, stabiliseringsmedel: E415, salt.


Ingredienser Shortcake fingers
Rismjöl, margarin (palmolja, palmestearin, vatten, kokosolja, rapsolja, citronjuice), socker, majsmjöl, potatisstärkelse, florsocker, risstärkelse, jäsmedel: difosfater, kaliumvätekarbonat, äggpulver, stabiliseringsmedel: xantangummi, druvsocker, naturlig vaniljarom.

Tål man sojalecitin, maltodextrin, dextros finns ännu fler produkter tillgängliga.

Lovemores Crackerbread (frasbröd) har en stark varning angående mjölk på förpackningen. Jag har mailat dem (juli 2014) och fick till svar att märkningen är likvärdig med "spår av mjölk" och inte alls är avsedd att vara en starkare varning än det. Bra att de är tydliga, men bättre om de håller sig till etablerat språkbruk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar om du gillade inlägget. Det gör det roligare att fortsätta lägga upp dem.