söndag 18 januari 2015

Karlsrobadet i Eslöv, recension och mjölkfritt

Jag hade med mig en tioåring och en femåring till Karslrobadet i Eslöv (januari 2015). Badet är indelat i en sektion med en stor djup bassäng och en lagom stor grund bassäng. De som betalar extra får även tillgång till äventyrsbadet. Eftersom vågmaskin var vårt huvudintresse siktade vi på det.

Badet
Badet marknadsför en speciell vågmaskin i form av en stor röd kula i en egen bassäng. Till vår besvikelse var den inte igång en enda gång under vårt tretimmars besök. Då jag förstår att saker kan gå sönder så är det väl, i och för sig, acceptabelt, men det fanns ingen information om detta, vare sig på hemsidan eller på plats.

Personalen var mycket trevlig och tillmötesgående. Något som låter självklart men faktiskt är ganska ovanligt. Badet är stort och fräscht och är inte stöpt i samma form som alla andra äventyrsbad.

Förutom vågmaskinen så är det vattenrutschbanor som marknadsförs på hemsidan. Vad de glömmer att tala om är att det är 11-årsgräns på två utav dem. Flertalet attraktioner funkar inte för mindre barn eftersom bassängerna är 1,4 m djupa. Även tioåringen, som kan simma, blir trött av att hela tiden behöva hållas sig flytande. Kontroll av mindre barn kräver att vuxna är mycket aktivt deltagande. Jag är förvånad att man inte väldigt mycket tydligare beskriver åldersnivån på sin hemsida. Väl det sagt så såg det ut att vara ett mycket roligt barn för barn och ungdomar över 11 år och visst behövs det kul ställen även för den kategorin.

Det fanns även en cirkulär "fors" där familjen tillslut kunde enas om att vara tillsammans. Även där var djupet 1,4 m och strömmarna var mycket starka. Så starka att det faktiskt inte ens var säkert att man kunde hoppa av när man ville... Trots den höga farten, och den koncentration detta krävde, fanns det ett flertal väldigt låga broar som man enkelt kunde slå huvudet i som normallång vuxen eller hoppande/lekande barn. I mitten av forsen fanns regelbundet munstycken i golvet som vi som bottnade slog i upprepade gånger. Även om vi hade jättekul i forsen (och inte heller kunde vara någon annanstans pga för låg ålder) så känns det inte särskilt genomtänkt med så allvarliga brister.

Maten
Matdelen är svår att hitta ifrån äventyrsdelen. Den är belägen i bortre änden av den djupa bassängen. När det gäller mjölk- och sojafritt får maten väl godkänt. Vi beställde hamburgare med bröd och pommes frites. Kött och bröd är mjölkfritt (vilket är vanligt på denna typ av ställe) och på stekbordet används endast olja.

För den som undviker ägg och eller gluten/vete uppstår vissa problem. Nuggets (dvs ströbröd) samfriteras med pommesen och hamburgarna serverades med majonäsbaserad dressing. Det senare går dock enkelt att undvika och hamburgare inkl. bröd och pommes bör vara äggfria.

Förutom mat fanns det tillgång till sockervadd (färdig på burk) som är gjord på just socker och inte innehåller glukossirap samt Matlow Double Dip de är utan mjölk, soja, ägg, gluten, vete mm i innehållsförteckningen men Double Dip innehåller dextros som man vara utvunnet ur vete. Eftersom jag inte sett Double Dip sedan jag själv var barn och gick och badade följdes jag av häftig nostalgi och köpte direkt till barnen. De var dock lite mer tveksamma till godiset än jag ...




Varningar
Ställ alltid alla nödvändiga frågor själva på plats. Rutiner kan ändras och det är även möjligt att fel information har framförts eller missförstånd uppkommit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar om du gillade inlägget. Det gör det roligare att fortsätta lägga upp dem.